Friday, 27 May 2011

Pil Perancang Yasmin

Akhirnya hasrat Mommy nak membeli pil perancang jenama Yasmin terlaksana juga. Malangnya Mommy baru je habis period. Rupa2 nya pil tu perlu diambik pada hari pertama period. Nampaknya terpaksalah Mommy tunggu bulan depan untuk consume pil tu. Sebenarnya selain nak prevent dari 'termengandung' coz jarak antara my first son dengan adik dia cuma setahun empat bulan je. Selepas anak yang sulung Mommy pernah mengandung tapi gugur masa usia kandungan dua bulan, lepas sebulan Mommy disahkan mengandung balik. Kiranya Mommy ni subur gile jadi, Mommy kenalah amik sebab nak bagi tumpuan membesarkan dua anak ni dulu.  Mommy ambik Yasmin pun kononnya nak slim, becoz dulu my gynea Prof Madya Dr Mohd Hashim Omar dari HUKM specialist yang suggest makan Yasmin Pil tu sebab dia kata makan pil ni boleh kurus. Mommy ni kalau bab kurus memang excited gile. Cakaplah apa jenis ubat kurus semua Mommy dah try tapi hasilnya nan hado... duit habis ratus-ratus tapi badan tetap maintan.. bukannya maintan kurus tapi gemuk! So Mommy berharap Yasmin akan merealisasikan impian Mommy... Hoorayyy! Lupa pulak nak cakap, pil ni Mommy beli kat Farmasi AA, Lucky Garden Bangsar, harga dia RM 45 je.

Pil Ni Mommy Beli RM 45 je...

6 comments:

  1. Salam hehe,

    Mmg nak selamat kena makan masa 1st day period. hehe ah a, boleh kurus lah sikit sbb sekat selera. Biasa satu pinggan, dah jadi separuh atau tak mkn lgsg malam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam...mmg ok ker pil ni? Sy bru nk mncuba...hehehe...cterkn la byk lg pngalaman slps pnggunaan pil ini...thnx

      Delete
  2. W'salam... Puan Asid, thanks for the respond. Itu ler harap2 dapat lah turunkan sikit berat badan. Tapi kena tunggu next monthlah jawabnya.

    ReplyDelete
  3. i pon makan then pakai PB nak kurus cara sihat mmg dapat la curve yg cun.. alhamdulillah.. jemputla ke blog i www.purplemarple.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. mmg boleh kurus ke klu mkn pil nie
    teruja plk sya

    ReplyDelete
  5. hai sorrylah after a while saya dah stop pil tu. Badan gitu je, tapi masa makan adalah kengkawan yang ckp kulit nampak berseri.. Lepas tu saya makan on off jadi manalah nak nampak kesan kekurusanya :)

    ReplyDelete